Maske sa želatina za tvoja koža je recept za oslobađanje od bore

O mogućnosti da koristi želatina u kuvanje poznat skoro svaka žena, ali sama činjenica da ova komponenta može biti korišćeno kao efikasno kozmetičkih proizvoda, znam daleko ne sve.

maska želatina

Želatina koristi za pripremu za kozmetičku maske pomoći promovirati čišćenje, whitening i koža podmlađivanje i aktivno suprotstavlja proces starenja kože i prekomjerna oiliness.

Osim toga, masku želatina od bore može biti spreman nezavisno od poželjne i raspoložive sastojke, što je jednostavan i pristupacno domaće lepotu.

Kako korisno maske na osnovu želeu?

Želatina – split kolagena, primarni protein koji utiče na elastičnost i odlučno kože. Sa godinama, žene lice nedostatak ovo sastojak, za koji je očituje se u starenja i svih od kože.

Mnogi stručnjaci tvrde da je želatinskim masku protiv bora je efikasnije od novih kolagena krema. Činjenica da proizvodi kolagena su poklon kao velike molekule, mogao izvršiti samo površnu uticaj.

Molekule od kolagena u želeu je u mogućnosti da probiju kožu za efikasniji problem rješenje.

Želatina masku protiv bora je uobičajen izbor za vlasnici stara, naborana, pad i neelastična kožu. Rezultat prijavljuju masku je nam popravio oblasti sa godinama pigmentacije i pege, i pore.

U smislu redovno koristio proizvoda će moći da postigne izgladiti bore, unaprijediti ten i koža stanje u Generala.

Popularna recepte želatina masku

Masku na osnovu želatina protiv bora se može namjestiti koristi različite recepte, što kombinira treba da pripremiš želatina osnovi.

Za ovo suv želatina za 1 tbsp pomiješana sa vodom na sobnoj temperaturi u iznosu od ne više od pola od stakla. Moraš pričekati dok otok, nakon što mješavina mora da ima grejanje u vodu kadu, dok jednake mase bez čvoriće.

Maska mlijeka i želatina

Ova maska je vrlo mekane i ima stabilno i vlažni efekat na koži. Maska želatina protiv bora, kuhala sa mlekom, se može koristiti samo za rješavanje starenja problem, ali i redovno od vlasnika suhu kožu tip.

Recept iz ove maske je sasvim jednostavna. Za ovo suv želatine, da sipam mleko, ne vode, nakon iznad razmera. Nakon raspada želatine, alat treba primijeniti čiste kože i ostaviti za pola sata.

Da pripremite ovu masku umjesto mlijeka možeš koristi kremu za poboljšanu kožu hranu u vozilu preporučuje da dodam dušo ili otopio puter u iznosu od ne više od 1 tsp.

želatina masku

Masku glicerin i želatina

Brzo rješenje za prekomjernu. kože, gubi elastičnost i smartness će biti koristi od maske sa glicerin i želatina od bora. Prvi korak je da se pripremi želatina-zasnovano, koji je poslije hlađenja potrebno je da dodam glicerin (1 tbsp).

Ova komponenta može biti lako našli u skoro svakoj apoteci. Onda temeljito po jedno jaje, bijelo i pomiješati s želatina zasnovan.

Prijaviti rezultat alat je preporučio da očišćen lice i vrat za oko pola sata. Nakon ovog puta maske bi trebao biti oprani, i moisturise kožu sa rađanje kremu.

Maska krastavac i želatina

Odlično tonik efekat je poznat po maske sa želatina od bore, kuhala sa dodatak krastavac. Recenzije mnogih osoba su najbolji dokaz za to. Redovne upotrebi ovaj alat doprinosi svježinu kože, unapređenje ten i otarasiti se vuče.

Da dobiju kozmetike da izrendaš krastavac i koristiti cheesecloth razdvojiti tečnost. U želatinskim osnovu treba da se pripreme koristi 2 tbsp. glavna komponenta, razrijeđen mlijeko u iznosu od 3 supene kašike.

Mix raspuštena želatina trebalo bi zagrijao u vodu kupanje i poslije hlađenja razrijeđen sa sok od krastavac. Na licu lijek preporučuje da zadrži bar pola sata.

Maska dušo, lemon i želatina

Sladoled sa želatine, dušo i lemon je učinkovitije u borbi protiv kožu promjene, imajući karakter godina. Ovo je zbog tonik efekat od limuna, i prehrambene svojstva dušo. U tom smislu, masku možete koristiti sve žene, bez obzira na kožu tip.

U ovom slučaju, za izradu želatinskim osnovi to je bolje je koristiti vodu. Grejao dušo i sok od limuna u iznosu od 1 kašičicu dodao da malo ohladi želatina na osnovu. Rezultat smjesa primijeniti na lice za 20 minuta.

Maske sa aktiviran ugljen i želatina

Popularna je još masku želatina od bora. Njen recept uključuje i dodaje u želeu na osnovu aktiviran ugljen tablete. Tako je, zavisno od karakteristike kožu za gajenje želatine, možda više volim sok od Jabuke ili mlijeko.

Tako je, masno ili kombinacija kožu da je bolje da poslastica od Jabuka ili đusa, i u slučaju povećana suhu kožu je više odgovara mlijeko.

U pripremi želatinskim baze bi trebao voditi uspostavljena razmera, a poslije hlađenja mješavina moraš dodati 2 slomljen tablete od aktivnog ugljena. Temeljito pomešao komponente bi trebalo biti odnosio na lice i stalno da apsolutna suv.

Ova maska je jedinstveno u tome da ne samo uspori, proces starenja, od kože, ali i aktivno protiv crne mrlje i akne. Sa redovnom prijavu mogu značajno poboljšanju stanja kožu sklon oiliness, blato, začepi pore i inflammations.

I za veće efekat preporučuje da se prijavim sredstvo za prije pari lica kožu.

maska želatina tvoroga

Masku za sir i želatina

Za intenzivnu hrane i hidrate preporučuje da koristim želatina masku na osnovu sir. Za ovo suv želatina pomiješao sa mlekom u odnos 1:2 i čekam 20 minuta da se sjajno misu. Nakon grijanje u vodu kupanje i ohladila da proizvede uniformu osnovu treba dodati na voćni u iznosu od 1 tbsp.

Temeljito pomešao masa je preporučio da nastavi na licu za više od 30 minuta, onda isperi temeljito pod tople vode.

Želatinskim masku iz bore: važno savjet za korištenje

Želatina masku za lice protiv bora preporučio i iskoristit kada:

  • nedostatak jasno konture lica;
  • problem duple bradu;
  • siva boja kože i prisustvo žute;
  • visok sadržaj masti kože.

Ali u procesu, koristeći ovo efektivni alat ne bi trebala zaboraviti sigurnosne mjere opreza i postojeće kontraindikacija. Pa, sa oprezom bi trebao doći na upotrebu sredstva da vlasnici suhu kožu tip, koliko slučajeva pojava za ljuštenje i propadanja za kožu.

Maska želatina od bore nije namijenjena za program za oko područja. Također ne preporučila za upotrebu na kožu sa lezije to može uzrokovati nervoza, alergičan osip.

Danas se sve više koristi masku želatina od bore umjesto Botoks. I ovo popularnost ne iznenađuje, jer djelotvornost tako pristupačnim i jeftin način da se suoči sa godinama vezane za promjene i dokazao priprema masku koristeći iznad jednostavno recepte, to je lako napraviti.