Kako da ukloni nasolabial nabore u kući

Svaka žena u bilo kom uzrastu želi biti privlačna, međutim, za trijumf nad nemoguće godina jer se bore, nažalost, prije ili kasnije će se pojaviti. U nakazno "simptom" starosti vezane za promjene smatraju nasolabial bore. Nažalost, mogu se desiti ne samo među starije dame, ali i među mladim devojkama. Prije smanjenje nasolabial naborima kod kuće ili na klinici, ti treba da znaš o svoj cilj.

Nasolabial naborima
 • Glavnih razloga
 • >Salon usluga
 • Kako da ukloni kod kuće
 • Želatina masku
 • Maske sa pored od lovorov list
 • Biljni oblozi
 • >Djelotvornost kozmetike i gimnastiku
 • Masaža protiv bora nasolabial
 • Prevencija

Glavnih razloga

Neki govore da je nasolabial naborima su bora sa lica, ali ne samo godinama vezane za promene mogu dovesti do njihov izgled, ima i drugih razloga:

 1. Često devojke pokušavaju otarasiti kilograma viška, primetio izgled nasolabial nabore na tvom licu. Ovo je zato što intenzivnu gubitak težine potkožno debela sloj postaje sve manji, i koža nije dosta vremena da se prilagode tako promjene. Jer na mjestima gdje ne tako davno bili debela obrazi, koža počinje da se OPUSTAM.
 2. Koža je pod uticajem spoljašnjih uslovima. Jadni okoliš uslovima, promjena temperature, UV zraci i vjetar — to utiče na stanjem kože negativan uticaj.
 3. Nasljedstvo je još jedan zajednički uzrok izgled nasolabial nabore.
 4. Potrošnja alkoholna pića i Pušenje također mogu voditi ovaj problem.
 5. Salon usluga
 6. Rano bore može da izazove, a ostatak "licem u jastuk". Spavam bolje lezi na svojoj strani.
 7. Netačno ili prerane lica takođe može da izazove formiranje nasolabial bore. Na primjer, pretjeranu proteže kože tokom masaže ili preko-prijavu kozmetike.
 8. Izgleda nasolabial naborima može biti rezultat od dehidracije. Dan u odrasle ljudsko tijelo zahtijeva ništa manje od jednog i po litara vode.
 9. Sjajno vrijednosti i posjeduju anatomski karakteristike lobanju i lice. Je loše zube ili istaknuti obrazi može izazvati formaciju bore u ranim godinama.

Salon usluga

Ako ti je lice je plitko kalupe, da smanji ili da ih se riješi s kreme, maske, masažu i specijalni vježbe. Međutim, duboko bore zahtijevaju radikalne intervencije. To je uključen u ovo cosmetologists. Kako da je se otarasim nasolabial bore na klinici, i šta tehnike koriste za ovo?

Jedna od najpopularnijih procedura je lipofilling. Podsjeća contouring, ali mnogo više i više. Umjesto gel punjac koristila sopstvene tkiva. Ograde materijal koji je producirao je, na primjer, iz trbuha. To je pocistio i podvrgnut poseban tretman. Međutim, lipofilling može dovesti do nuspojave, to je još uvijek hirurške intervencije u tijelo.

Hirurške lift omogućava da ukloni nasolabial nabore. Ovo je najbolji način, ali to je skupo. Ako finansijske situacije dopušta, ne oklijevajte da ... zbog dizanja pomaže da brzo i učinkovito kažem zbogom i da se bore.

Kako da ukloni kod kuće

Maske sa pored od lovorov list

Ako nemate želju ili novac za tretmani u kliniku ili salon, možeš koristiti narodne lekove koje su na sigurnom i sve prirodno.

Glavna stvar je — pružamo kožu redovno i pravilnu negu:

 • maska je preporučio da se pripremite dva ili tri puta nedeljno;
 • krem formulacije bi trebao biti prijavila dva puta na dan,
 • prije ljuštenje i druge procedura lice bi trebalo da se očisti sa losion ili tonik.

Želatina masku

U ovaj alat uključio sljedeće komponente:

 • 4 kašike za desert hranu želatina;
 • 100 g tople vode;
 • 4 kapi vitamin Je ;
 • 7-8 pilule spirulina;
 • jedan desert kašiku soka od limuna.

Efikasnost masku i zasnovana je na efekte tih sastojke. Na primjer, želatina je prirodni kolagena, ali njegov zadatak je copes samo na površini kožu. U spirulina sadrži puno vitamina, amino kiseline i druge osnovne spojeva. Sok od limuna je super antioksidans.

Da stvori masku, moraš sipati želatina sa vodom i ostaviti mix za trideset da četrdeset minuta da se to natečen. Spirulina također treba staviti u toplu vodu i da joj dajemo infuziju, i onda dodati to je sok od limuna i vitamina A.

Želatina zahtijeva malo toplo u mikrotalasnu pećnicu i mešaju se sa Deterdžent. Na kraju, alat da bi trebao imati želatinskim konzistentnost. Maske bi trebao biti prijavila na décolleté i lice kožu za oko 20 minuta.

Maske sa pored od lovorov list

Ovaj alat ima sljedeće struktura:

 • 7-8 lovorov list;
 • 20 g tople vode;
 • jedno jaje;
 • jedan kašikom maslinovo ulje.

Lovorov list sadrži nasilan ulje, može izgladiti bore. U sastavu jaja poklon proteina i retinol to pomaže sa bore. Maslinovo ulje pruža kožu sa hrana i vlagu.

Prvo moraš da se decoction od lovorov list. Napuni ih s vodom i dozvolite im čir za deset za petnaest minuta. Mješavina treba da se ohladi, a pažljivo odvod. Jaje bi trebao biti pobeđen i onda dodati rezultat mešavina a maslinovo ulje. Ova maska je obeležavala tečnost consistence, jer je lakše da se prijavim sa gazom ili pamuk. Rok važenja je od 20 do 40 minuta.

Prije i poslije masaže

Biljni oblozi

Hladni oblozi tip u redu ton i hrane koža topla i neka bude bolje. Za svoje pripreme su posebni bilja koje su pogodne za posebno kože. Često za pripremu sažima se prijavila majka i maćeha, nevena, nije kantarion ili od kamilice. Bilja može biti u kombinaciji sa jedni druge.

Ove kuće lekove također ubrzati sintezu od kolagena i u koži. Pored toga, koristi ih može da pretvori i svaki dan.

Efikasnost kozmetike i gimnastiku

Na postizanje trideset godina starosti, sve žene treba da osigura kožu redovno i pravilnu negu — oni znaju sve. I evo pomoći kozmetike. Jasno je da je cak i skup kremu formulacije neće moći riješiti problem nasolabial bore, ali će održati dobar u kozi. Sastav je dobro kozmetike trebala sadržavati nakon supstance:

 • kolagena;
 • retinol;
 • amino kiseline;
 • proteine;
 • hyaluronic kiseline;
 • coenzyme q 10.

Pored toga, kremu bi trebao biti izabrani ovisno o tipu kožu i godinama. Na primer, za dame 60 godina je teško biti pogodno droge "20+".

Nasolabial bore je veoma podmukli neprijatelj, jer se boriti protiv toga što ti treba da koristi sve načine. Maske i kreme nije kompletna lista, također je potrebno da koristim poseban vježbe, a namjena mu je povećanje ton, i istraživanje o cirkulaciju.

 1. "Cevi". Uzmi tvoje usne i kratko da ostanem u tu poziciju, onda opusti se mišići. Vježba je trebalo da se ponovi ništa manje od sedam puta.
 2. U "lopte". Kupi balon i naduvaj to dnevnik, ovo će jačaju mišiće.
 3. "Bocu." Sipaj u bocu (sok ili sok) mala količina vode. Pokušaj da odgojiti je, za usne za vrat. Popravi ovu poziciju za petnaest do dvadeset sekundi. Ako gravitacija je prevelik, onda sipam malo vode iz rezervoara.
 4. Stajao pred ogledalom, očigledno je da govori sve samoglasnik zvuči abecede.
 5. Povuci svoje obraze i ostati u ovom stanju za petnaest do dvadeset sekundi.
 6. Biranju vazduh u obraze i odvezli su ga s jednog na drugi.
 7. Širom otvorena oralni šupljinu, formiranje simbol "o" usne. Ostani u ovome položaju za nekoliko sekundi.
 8. Probaj do brade gornje usne.

Radimo ove vežbe, vrlo je jednostavno. Pored toga, ne treba mi puno vremena. Ako ti se ponovi redovno, pozitivna promjena je već primijetili u deset da petnaest dana.

Masaža protiv bora nasolabial

Masaža takođe pomaže da se riješi ova vrsta bore. Njegove koristi posebno primjećuje u starosti. Da smanji nasolabial bore, to je najbolje koristiti Japanci tehniku.

 1. Raditi bore u različitim pravcima sa uloške za prste. 6 ponavljam bi biti dovoljno. Međutim, neki specijalista preporučiti za bore do tada, dok peckanje. Ovo masažu tehniku koja se zove Shiatsu i smatra se jednim od najjednostavnije.
 2. Ispruži prste kožu sa coskova usta, i onda počinje da masažu to.
 3. Istezanje skreće koža od centra. Ovo mora pažljivo da se izbjegne štetu na kožu.
 4. Odličan lijek je masažu, uz kožu tretman ulja.

Sećaš se da bore dešavaju zbog nedostatka vlagu u koži. Zato što često mogu biti tretiran sa posebnim krema. Ovo je posebno istina nakon sunčanje.

Najlakša masažu je trljanje kožu sa leda decoction od bilja.

Voda

Prevencija

Ne zaboravite da se bore se mnogo lakše da spriječiti nego da ih se riješim u budućnosti. Kako da ostanem privlačna, treba da pratiš neka preporuka za prevenciju:

 1. Ne pij dosta vode prije spavanja. Dnevnik stopa tečnosti bi trebao biti pojeo pre nego što 18-20 sati.
 2. Pokušaj malo da odspavaš. Noć ili nedostatak sna je o stanju kožu su veoma štetnih efekata.
 3. Uzdržite se od spavaš na stomaku. Jasno je da je u snu, ne možeš kontrolirati situaciju, ali trebao bi da probaš da spava na leđima ili strani.
 4. Ima zdrave ishrane također je važno za zdravlje kožu. Uzdržite se od brzu hranu i pušio. To je bolje da zamjenim bobice, sveže povrce i voce, koja sadrži mnogo vitamine i minerale.
 5. Koristi kremu za sunce kad izađeš na ulicu.
 6. Ne odmaralište da suviše stroga dijeta, kao brzo reset od težine će odmah okidač bore.
 7. Svaki dan izhidriram kožu i čiste kože. Bar jednom nedeljno da uradim tretmani u salonu ili u kući.
 8. Čist bore svaki dan kocke leda.
 9. Koristi kvalitet kozmetike prema tvojim godinama kategoriju.
 10. Redovno vježba za jačanje i poboljšati mišiće.

Ako uzeo si čvrsta odluka da se pozdravim sa bore, moraš imati strpljenja i ne zaustavi na pola puta. Samo urednost i marljivosti, zajedno sa kvalitetnim oporavkom će dati lice privlačna i svježe.