Ispravka od bora sa lica

Bore su ispod kože, koje se dešavaju u oblasti povećana aktivnost mišiće. Najviše karakteristika mjesto pojavljivanje imitiraju bore - zoni čelo i između obrva i oko očiju i usta. Za razliku od tijelo mišiće, facijalni mišići imati osobinu – na jednom kraju oni su vezane za kosti lica kostur i ostala upletena u kožu. Sa smanjenje, mišići povlači kožu, odgovoran za posebno emocija.

Ispravka od bora sa lica

Ozbiljnost i dubinu od bora sa lica zavisi od dva faktora – stepen expressiveness od imitiraju aktivnost i godinama karakteristike kožu.

Izgled lica bore nije uvijek moguće da objasnim samo godinama karakteristike kožu, često poklon u mlada pacijenata (25 do 30 godina), imam naviku da se mrštiš, podigneš obrve ... i da se bora čelo.

Sa godinama, kao rezultat smanjenje elastičnost kožu, tragove bore ostati čak i kad ublažavanje mišiće. U ozbiljnim lica aktivnost bore mogu da postanu prilično duboko, čineći ih vidi na odmor.

Injekcije botulinum otrov tip Je možda jedini način za znatno smanjiti težinu od bora sa lica, i u kompleks terapije je da se otarasite ih u potpunosti. Ovo je osnovni princip za ispravljanje bora sa lica, bez koristi što naknadno metoda u liječenju neće donijeti uspjeh. Za više od 20 godina, botulinum otrov injekcije su jedna od najčešćih kozmetičkih procedurama u estetske lijek.

Kako botulinum toksin?

Kada je ubrizgan u mišiće, botulinum otrov blokova oslobađanje neurotransmiter acetilkolina, što je potrebno za provođenje neuromišićne prijenos. U rezultat pulta opuštanje mišića povezan sa bora sa lica. U estetske medicinu u Rusiju, koristio je nekoliko vrsta pripreme sadrže botulinum otrov.

Proizvodnju razne lijekove ima svoje tehnološki karakteristike – koristi različite vrste bakterije, različitih metoda čišćenja i stabilizaciju. Za mjerenje aktivnost droge koristi različite biološki testove, u tom smislu, jedinica aktivnost može biti drugačije. Na primer, za ispravljanje bore oblast između obrva je potrebno 13 20 JEDINICA Botoks i 30-50 IU od Dysport. To je, ukupni broj ušao za proceduru za pripremu, rezultat, i cijena ce biti isto, dok jedinice za svaki droge će imati svoje.

Procedura

Ko je ukazao sa ispravke imitiraju bore sa botulinum toksin?

Botulinum otrov injekcije su koristili za ispravljanje glabellar bora bora na mostu nos, oko očiju (vrana stopala), čelo, iznad gornje usne i u vrat područje i décolleté. Inekcije Botoksa ili Dysport preporučio ne samo za pacijente sa već formirali bore, ali mladi ljudi sa aktivnim izraze. Blagovremeno ispravka mogu pomoći pacijentu izvući iz navike da se aktivni imitiraju pokrete koji vam dopušta da odložimo izgled lica bore i, kada redovno izvodio proceduru da potpuno spriječiti svoje pojava

Ko ne bi trebao koristiti Botoks terapija?

 • Trudnoća i laktacija
 • Exacerbation od hronične infekcije
 • Alergična istoriju
 • Mijastenija gravis
 • Preosjetljivosti da injekciju procedura
 • Zapaljive bolesti kože
 • Uprava neutralne pripremama tetracyclines, macrolides, aminoglycosides kasnije od 2 tjedna prije početka postupka
 • Preosjetljivosti da lijek
 • Tkivo je višak i kilu od kapke

Kako je postupak botulinum otrov terapija?

Droga, kao i potreban broj jedinice za ispravljanje posebno područje, odabere doktor na osnovu inspekcije, imitiraju aktivnost i sklonosti o pacijentu

Oporavak procedura i preporuke

Nakon postupak, terapija može biti neka rana na mjestu uboda, može doći mali hematom. Ovaj fenomen samu na nekoliko dana i ne treba dodatnih tretman.

Preporuke nakon procedura

 • Da bi aktivno imitiraju pokrete u oblasti uprave (da se mrštiš, bora čelo) u 1 sat vremena nakon što je procedura
 • Da isključuje alkohol u 1-7 dana
 • Da isključuje posjete je spas, sauna, u 1-7 dana
 • Ne diraj, ne istezanje sajt od uprave droga za 1 do 3 dana
 • Da isključuje aktivni vježba u 1-7 dana

Rezultat i mnoštva procedura

Ispravka

Droga je rastvor to je ubrizgali injekciju u područje od projekcija misici lica, aktivnosti koja mora biti preduzeti. Pravilo je, da postupak ne zahtijeva anesteziju i pacijente tolerisati lako dovoljno.

Efekat od droge, pocinje u vezi 3-5 dana postupka i izgleda da smanji aktivnost mišiće u liječenju područje. Pacijent je zapazio poteškoća kada se mrštiti ili wrinkling čelo. Zbog uklanjanje Hiper-tonus mišića, u ravni od imitiraju bore, u nekim slučajevima su potpuno nestati. Rezultat ova procedura je procjenjuje na 10 do 14 dana, u nekim slučajevima, zahtijeva dati male količine droga.

Sa dubokim brazdi će možda trebati dodatne ispraviti procedure kao laser luduje ili contouring. Sve ove procedure najbolje obavljena na pozadinu od smanjena imitiraju aktivnost, to je procedura terapija bi trebalo da bude primarna.

Efekat od droge traje od 3 do 8 mjeseci, nakon ovog perioda rad misica je povratiti. Kao pravilo, postupak uprave Botoks ili Dysport je ponovio 2-3 puta godišnje.