Lasersko podmlađivanje kože lica

Ako postoje vanjski znakovi starenja, lasersko podmlađivanje lica je izvrsno rješenje. Koji je ovaj postupak? Kako se to radi? Postoje li kontraindikacije? Pročitajte članak.

Koja je to tehnika?

Starenje je prirodan proces. Niko to ne može izbjeći. Slijedom toga, mnogi traže načine kako usporiti razvoj vanjskih znakova. S godinama koža postaje mlitava, obješena, krvne žile postaju uočljive, javlja se hiperpigmentacija. Lasersko podmlađivanje kože lica uklanja sve ove probleme. Ovo ne zahteva hiruršku intervenciju.

Kozmetolog mora prvo pregledati kožu, procjenjujući njeno stanje. Nakon identificiranja problematičnih područja, donosi se odluka o izvodljivosti i primjenjivosti takvog postupka. Vrijeme izlaganja laseru određuje se u svakom slučaju pojedinačno. Sve ovisi o postojećim problemima s epidermom.

Lasersko podmlađivanje kože lica

Postoji nekoliko vrsta takvog brušenja. Duboka je, površna i osrednja. Kada birate površinski, ne biste trebali računati na uklanjanje ozbiljnih nedostataka. Zahvaćen je samo gornji sloj, pretpostavlja se blago osjetljiv efekt. Nije potrebna ni prethodna anestezija. Trajanje postupka je od 20 do 40 minuta. Kao rezultat, moguće je poboljšati ten i ujednačiti ga. Male mimične bore se eliminiraju. Koža postaje svjetlija. Izgledat ćete mlađe.

Medijalna tehnika uključuje epidermalni i bazalni sloj. Ovaj postupak treba ponoviti jednom u 3-6 mjeseci. Rezultat se održava tokom cijele godine. Postupak traje od 20 minuta do 1 sata. Kao rezultat, ne samo da se poboljšava boja lica, već se uklanjaju i pigmentne mrlje, krugovi ispod očiju.

Duboka raznolikost naznačena je u prisutnosti ozbiljnijih problema: izražene bore, starosni gubitak kolagenih vlakana. Ova tehnika se najčešće izvodi sa anestezijom. Mogu se koristiti i lokalna i opća anestezija. Kao rezultat, proizvodnja kolagena je ubrzana, reljef je izravnan, koža postaje glatka i blistava. Tehnika pruža efekat podizanja. Podmlađuje i zateže kožu. Uklanja bore promicanjem prirodne regeneracije.

Indikacije i kontraindikacije

Ova tehnika se preporučuje onima koji žele:

 • ispraviti konturu lica;
 • čine kožu zategnutom;
 • postaju vizualno nekoliko godina mlađi;
 • eliminirati izražene bore;
 • ujednačavaju ten, dajući mu zdrav izgled;
 • ukloniti neželjeno olakšanje;
 • daju čvrstoću i elastičnost;
 • skupljanje pora;
 • uklonite strije bez obzira na njihov uzrok.
Postupak laserskog podmlađivanja lica

Takva tehnika kao što je lasersko podmlađivanje lica takođe ima kontraindikacije. Tu spadaju:

 • trudnoća;
 • bolesti krvi;
 • infekcije;
 • dijabetes;
 • mentalni poremećaji;
 • bolesti kardiovaskularnog sistema;
 • herpes;
 • hiper ili hipotenzija.

Treba li vam priprema za postupak?

Prema kozmetolozima, za takav postupak nije potrebna posebna priprema. Međutim, postoji nekoliko savjeta koje trebate slijediti da biste dobili željeni rezultat:

 • Ne posjetite salon za sunčanje nekoliko dana.
 • Koristite kremu ili sprej zaštićen UV zračenjem.
 • Očistite kožu.
 • Da biste izbjegli bolne senzacije, nanesite anestetik na to područje.

Tehnika

Izrađeno posebnim aparatom. Na njegovoj se površini nalaze elementi koji olakšavaju prodor svjetlosnih zraka ispod kože. Tkiva se zagrijavaju, ali ostaju netaknuta. Dubina prodiranja regulira se i bira pojedinačno, ovisno o patologiji.

Sesija traje do 1 sata. Tijekom procesa, laser mora biti u stalnom pokretu kako bi spriječio oštećenje epiderme. Formirane su zone tretmana. Stimulira se regeneracija. Na kraju se nanosi umirujuća krema.

Tehnika za izvođenje laserskog podmlađivanja

Broj postupaka ovisi o izvornom problemu. Ako slijedite sve preporuke kozmetologa, moći ćete postići najbolji rezultat i produžiti učinak na dugo.

Razlike u podmlađivanju droga

Šta je bolje - upotrebom lijeka ili laserskog podmlađivanja lica? Skupina specijalnih preparata koristi se za konturnu plastiku. Pomoću njih možete ispraviti oblik i veličinu usana, kao i za modeliranje ispravnog ovalnog oblika lica. Pripravci sadrže povećanu koncentraciju hijaluronske kiseline. Međutim, ovu tehniku karakterizira prisustvo mnogih kontraindikacija i mogućih nuspojava. Stoga bi oni koji žele pronaći nježniju tehniku trebali razmisliti o tehnici koja koristi laser.

Lasersko pomlađivanje lica - cijena

Cijena ovisi o tretiranom području i izvornom problemu. Jeftina opcija je tretman ruku. Ako ovom tehnologijom obradite cijelo lice, pripremite se da potrošite više.

Lasersko podmlađivanje kože lica - recenzije

Pogledajte utiske djevojaka i žena koje su ovom metodom obnovile kožu. Možda će njihova mišljenja uticati na vašu odluku.

Pregled # 1

Čitala sam o takvoj tehnici kao što je lasersko podmlađivanje lica - kritike su bile samo pozitivne. Pigmentacija je prošla, stanje kože se poboljšalo. Pored toga, čak je i kapilarna mreža nestala. Predlažem!!

Pregled # 2

Ovaj lifting lica proboj je u kozmetologiji. Uvijek sam bio skeptičan prema takvim metodama, ali odlučio sam se za lasersku obradu. U procesu upotrebe uređaja osjeća se lagana nelagoda. Ali možete zatvoriti oči pred njim, jer se rezultat isplati.

Pregled # 3

Korištena je laserska jedinica. Koža lica je zaglađena i izbijeljena. Kao rezultat toga, čak su i najveće akne nestale. Jako mi je drago što sam otkrio ovu tehnologiju za sebe.