Frakcijsko lasersko podmlađivanje kože lica

Da biste odbacili desetljeće i izgledali privlačnije, ne trebate pribjegavati pomoći plastičnih hirurga. Frakcijsko lasersko podmlađivanje kože lica je inovativno rješenje, uz pomoć kojeg se vaša koža podmlađuje, obnavlja i ponovno zablista zdravim sjajem!

Postupak nije invazivan, odnosno izvodi se bez injekcija - apsolutno je bezbolan i siguran. Uz pomoć Fraxel lasera kozmetolog uklanja nedostatke kože poput pigmentacije, zateže je, vraćajući joj svjež izgled, elastičnost i ujednačenu teksturu - lice postaje glatko poput porculana!

Prednosti postupka

Zahvaljujući mogućnosti podešavanja snage laserskog zraka moguće je utjecati na duboke slojeve kože, što daje zaista šokantne rezultate u liječenju kožnih oboljenja (rana i ožiljaka, strija i jake pigmentacije) . Sljedeći čimbenici također se smatraju prednostima frakcijskog laserskog podmlađivanja kože lica:

 • mogućnost izvođenja zahvata na bilo kojem području lica, uključujući najdelikatnija područja kapaka i peri-labijalna područja;
 • nema potrebe za prodiranjem u kožu, što je tipično za invazivne injekcije, - na ovaj se način integritet kože ne uništava i pacijent ne osjeća bolne senzacije;
 • postupak je učinkovit za pacijente bilo koje dobi zbog dubokog prodiranja laserskog zraka u sve slojeve epitela kože;
 • sigurnost - opet, jer je postupak neinvazivan, ne postoji rizik od oštećenja kože.

Pored toga, istaknimo efikasnost podmlađivanja: vaše lice postaje čišće, glađe i izgleda zategnutije za nekoliko dana nakon prvog postupka!

Šta se može ukloniti Fraxel laserom?

koje se nedostatke kože mogu ukloniti frakcionim laserom

Ovu uslugu mogu koristiti oni klijenti koji žele:

 • za sužavanje pora kože;
 • za podmlađivanje strukture kože i zatezanje konture lica;
 • za zatezanje kože i sticanje zdravog tena;
 • za uništavanje tragova post-akni, ožiljaka koji su ostali nakon ozljeda ili operacija;
 • ukloniti melasmu, staračke pjege;
 • izglađuje bore.

Kako ide postupak?

Prvo kozmetolog temeljito očisti površinu lica laganim pilingom, nakon čega se na kožu nanese umirujuća mast s anestetičkim učinkom. Nakon sat vremena mast se ispere, a lice se pokrije slojem masne kreme, što garantuje nesmetano klizanje lasera. Nakon tretmana kože Fraxel laserom, na kožu se ponovo nanosi umirujuća krema.

Jedna sesija frakcijskog laserskog podmlađivanja kože lica traje oko pola sata. Naknadni broj posjeta utvrđuje se prilikom razgovora s liječnikom o problemima koje pacijent treba riješiti, ovisno o njihovoj složenosti, tipu kože i ličnim osjećajima klijenta. U prosjeku se radi o četiri postupka izvedena s pauzom od tri sedmice. Ponekad, nakon laserskog tretmana kože, može lagano pocrveniti, ali kasnije postane bronzana, preplanula i elastičnog izgleda.

Kako se brinuti za lice nakon podmlađivanja?

Za učinkovito zacjeljivanje kože i učvršćivanje anti-age učinka, liječnici preporučuju slijeđenje sljedećih pravila:

 1. nemojte biti na direktnoj sunčevoj svjetlosti;
 2. koristite sredstva za zaštitu od sunca sa visokim stepenom UV zaštite tokom naredna tri mjeseca;
 3. redovito nanosite kremu koju je propisao liječnik na tretirana područja;
 4. preskačite pilinge i uzimajte herpes antivirusne lijekove tjedan dana.