Lasersko frakciono podmlađivanje kože lica

Svijet kozmetologije ne stoji mirno, sve se više pojavljuju novi načini održavanja atraktivnog izgleda ili ispravljanja nesavršenosti. Frakcioni laseri za podmlađivanje kože nisu izuzetak. Postupak će vam pomoći da se suočite s nekoliko problema odjednom:

  • efekti akni;
  • prekomjerno širenje pora;
  • pigmentacija kože;
  • oponašaju bore.
kako se izvodi postupak frakcijskog laserskog podmlađivanja

Kako postupak funkcionira

Poznato je da s vremenom neke ćelije umiru, a neke „prelaze u hibernaciju“, prestaju raditi za dobrobit tijela. Ovi procesi dovode do smanjene proizvodnje elastina i kolagena, zbog čega se na koži pojavljuju nedostaci: bore, suhoća i mlitavost. Pod utjecajem laserskog zraka, slabe ćelije konačno odumiru, ali većina ih se probudi i počinje aktivno dijeliti kako bi obnovila područje poremećeno laserom. Da bi se izveo postupak podmlađivanja, razvijen je poseban aparat i na njega se nanosi specijalni anestetički gel prije nego što se koža tretira.

Kakve rezultate očekivati

  1. Mnogi nedostaci nestaju, ali epiderma utječe samo na oponašajuće bore, a dublje će vjerojatno ostati iste.
  2. Najvjerojatnije će se postupak morati izvesti nekoliko puta da biste se riješili ožiljaka.
  3. Dermi treba 14 dana da zaraste, a za to vrijeme kožu treba podmazati posebnim kremama.
  4. Postupak je bolan, na njega ne utječe ni prag boli ni liječenje anestetikom.
  5. Akne na koži kontraindikacija su za postupak.

Preporuke prije postupka

Lasersko frakciono podmlađivanje preporučuje se pacijentima starijim od 30 godina. Prilikom ispitivanja stanja kože, stručnjak vam može savjetovati da prvo izvršite postupak čišćenja, tako da će laserske zrake preciznije obraditi potrebno područje. Ni u kom slučaju ne bi trebalo vršiti lasersko podmlađivanje u slučaju upala ili kožnih bolesti, bolno stanje i povišenje tjelesne temperature također su kontraindikacija.

Frakcijsko lasersko podmlađivanje lica utječe na sve slojeve kože, stoga ima jedinstveni dugotrajni učinak. Savremene tehnologije i kompetentni stručnjaci omogućavaju vam odabir kursa koji pruža najbolji rezultat uz minimalno trajanje perioda oporavka. Jedinstvena metoda podmlađivanja ne zahtijeva operaciju i popularna je kod mnogih holivudskih zvijezda. Postupak je apsolutno siguran, učinkovitiji je od metoda plastične kirurgije, a ujedno je dostupan i ženi s prosječnim primanjima.