Šta je frakcijsko lasersko podmlađivanje lica?

prednosti i nedostaci frakcijskog podmlađivanja kože

Žene uvijek žele biti lijepe: osjećati divljenje pogleda i ostati mlade što je duže moguće. Međutim, u pravilu se ubrzo nakon 30. pojavljuju prve promjene povezane s godinama koje donose brojne probleme: bore postaju uočljive, ten se mijenja, a koža izgleda porozno i hrapavo.

Danas, da bismo ostali atraktivni, uopće nije potrebno pribjegavati pomoći plastične kirurgije. Moderna laserska tehnologija sposobna je dati savršeno glatku kožu bez bora.

Šta je frakcijsko lasersko podmlađivanje lica?

Lasersko frakciono podmlađivanje zamijenilo je tradicionalno lasersko ponovno nanošenje površine, koje je dugo bilo jedan od najpopularnijih i najučinkovitijih kozmetičkih postupaka.

Međutim, kao što znate, obnavljanje površine imalo je svoje nuspojave: bol, dug period oporavka, česte komplikacije i tako dalje.

Trenutno je lasersko podmlađivanje ušlo u novu fazu - moderni uređaji omogućuju vam postizanje nevjerovatnih rezultata, štoviše, gotovo bezbolno i bez komplikacija.

Kako djeluje frakcijsko podmlađivanje

Ova tehnika temelji se na sposobnosti laserskih zraka da aktiviraju procese oporavka pojačanom proizvodnjom kolagena. Prilikom primjene postupka, laser djeluje djelomično, odnosno u smjeru, izmjenjujući tretirana i nepromijenjena područja u šahu. U ovom slučaju, regeneracija se događa u svim područjima, jer čak i ona od njih koja je laser zaobišao uključena su u proces oporavka. Kao rezultat toga, formira se novi okvir kolagena: povećava se elastičnost kože, izravnava se njena tekstura, zaglađuju bore, strije i ožiljci nestaju.

U praksi ovo podmlađivanje obično traje ne više od 30 minuta. Sesija se može ponoviti za mjesec dana.

Kurs se odabire strogo pojedinačno, ovisno o tipu i stanju vaše kože, ali u pravilu to nije više od 5 postupaka. Za to vrijeme vizuelno se izgubi 5-10 godina.

Neposredno nakon frakcijskog podmlađivanja, na tretiranim područjima može se osjetiti lagano peckanje. Koža na tim područjima obično izgleda pomalo pocrvenjela. Ne brinite, jer ovaj fenomen ne traje dugo, samo nekoliko sati, nakon čega prolazi bez traga.

U razdoblju između sesija dozvoljeno je koristiti kozmetiku, čak i dekorativnu, ali poželjno je da sve sadrži hidratantne tvari. Trenutno je malo ograničenja, ali ih ne treba zanemariti.

  1. Ne izlažite kožu agresivnoj sunčevoj svjetlosti,
  2. ne idite u solarij,
  3. ne koristite maske za izbjeljivanje,
  4. ne plivajte u kloriranoj vodi, ne idite u saune i kupke.

Rezultat provođenja potrebnog broja zahvata obično traje dvije ili više godina.

U kojoj je dobi potrebno lasersko podmlađivanje?

Ovo podmlađivanje nema dobnih ograničenja. Mogu ga koristiti i mlade dame dovoljno da se riješe akni i žene nakon 30 i 40 godina da bi održale potrebnu razinu kolagena.

Frakcijsko lasersko podmlađivanje, cijene

Cijena takvih postupaka u velikoj mjeri ovisi o nivou salona i profesionalnosti kozmetičara.

Pri odabiru mjesta budite vrlo oprezni - previše atraktivne cijene trebale bi vas upozoriti. Činjenica je da oprema s kojom se izvodi kurs nije jeftina, stoga cijena ne može biti niska.

Frakciono lasersko podmlađivanje, kontraindikacije

Ovaj postupak je apsolutno kontraindiciran tokom trudnoće i perioda prirodnog hranjenja bebe.

Njegova upotreba je takođe neprihvatljiva tokom bilo kojih akutnih bolesti, kao i tokom pogoršanja hroničnih procesa.

Ozbiljan razlog za odbijanje stručnjaka je herpesni osip i prisustvo bolesti krvožilnog sistema.

Možete puno razgovarati o frakcijskom podmlađivanju, ali ljudi koji su iskusili utjecaj na sebe reći će najbolje o tome. Pozivamo vas da pročitate njihove zanimljive kritike.

Frakcijsko lasersko podmlađivanje, recenzije

Prikaz broj 1

Postupak frakcijskog podmlađivanja rađen je tri puta. Proces mi nije bio baš ugodan: boljelo me lice, došlo je do laganog oteklina, koža se stegnula i pocrvenjela. Ali nakon nekoliko dana osjetila sam da omražene bore počinju brzo nestajati. Prošlo je 5 mjeseci, a sada izgledam nevjerovatno! Sjajno je što se pojavilo da laserske tehnologije izbjegavaju operaciju.

Recenzija broj 2

Ne možete zamisliti koliko je moj vlastiti izgled uznemirio kad sam prvo što sam vidio u ogledalu bila izražena vaskularna mreža na mom licu. I s vremenom se i njihov broj počeo brzo povećavati. Metodu frakcijskog oporavka savjetovala mi je moja kćerka. S njom smo posjetili nekoliko centara, odabrali kvalificiranog stručnjaka i pristupili poslu. Završio sam puni kurs - 5 procedura. Kao rezultat toga, riješila sam se i dosadnog problema i dubokih bora. Koža izgleda sjajno.

Prikaz broj 3

Dugo vremena problem akni zadavao mi je puno problema, ne toliko fizički koliko psihički. Isprobala sam ogroman broj metoda za liječenje, ali, ispostavilo se, sve je bilo uzalud. Sve se promijenilo tek kad je prošao kurs laserskog zraka. Bilo je neugodnih osjeta, ali lagano trnjenje ne može se nazvati bolom. Zadovoljan sam rezultatom sto posto!

Prikaz broj 4

U 16. godini, bez oklijevanja, napravio je vulgarnu tetovažu na ramenu. Prirodno, s godinama je njezin izgled počeo donositi razočaranje i sugerirati koliko sam glup i smiješan. Supruga me nagovorila da odem kod specijaliste za frakcijsko podmlađivanje. Bilo je teško vjerovati u pozitivan rezultat, ali podlegao sam nagovoru - uostalom, zahvaljujući ovom specijalistu, u svojim godinama moja supruga izgleda mnogo godina mlađa. Sada se apsolutno ne kajem - nema tetovaže, nema ožiljaka.

Prikaz broj 5

Odmah nakon 30. na mom nedavno mladom licu počele su se pojavljivati primjetne bore. Pokušao sam ih se riješiti maskama i svim vrstama krema - beskorisno je. Nekako, sama po sebi, postojala je želja za odlaskom u kozmetički centar koji se nalazi u blizini, gdje je ljubazni i pažljivi savjetnik objasnio da se takav problem može lako riješiti uz pomoć frakcijskog laserskog podmlađivanja lica. Inspiriran, odlučio sam se. Pokazalo se da su postupci bili malo bolni, ali podnošljivi. Po završetku cijelog tečaja strogo sam se pridržavala svih propisa liječnika i rezultat je bio nevjerojatan - nije ostao ni trag bora.