Podmlađivanje lica kod kuće nakon 40 - 45 godina

Preporučuje se prijava za pomoć kozmetičkim postupcima za podmlađivanje lica nakon 40 godina. U ovom dobu metabolički procesi u tkivima kože usporavaju, smanjuje se njena elastičnost, pojavljuju se prve starosne mrlje i bore. Tečajevi pilinga, hardver i postupci ubrizgavanja pomažu u odlaganju očiglednih znakova starenja na duže vrijeme.

Podmlađivanje lica nakon 40 godina

Njega kože trebala bi biti kompetentna i redovna. Prirodnu svježinu održava svakodnevno vlaženje i prehrana kod kuće, periodično čišćenje i maske za uljepšavanje. S godinama svakodnevna njega postaje nedovoljna: procesi oporavka, kao i sinteza elastinskih i kolagenih vlakana u dubokim slojevima dermisa, usporavaju se što se odmah odražava na licu:

 • turgor se smanjuje;
 • piling, pojavljuju se paukove žile;
 • pojave se bore oko očiju i usta;
 • ten postaje dosadan, obrazi tonu, ovalni pluta.
Žena koja koristi tretmane za njegu lica protiv starenja

Podmlađivački tretmani lica nakon 40 godina imaju za cilj uklanjanje promjena koje su se već dogodile i poticanje prirodne obnove tkiva. U tu svrhu koriste se površine, hardver i tehnike ubrizgavanja. Njihova suština leži u dubokom čišćenju kože od mrtvih ćelija, zasićenju korisnim supstancama: aminokiselinama, vitaminima, mineralima. Učinak je na sve slojeve kože, vlakna i susjedna mišićna vlakna.

Kiseli piling

Uklanjanje gornjeg sloja pomaže podmlađivanju kože. Kod kuće možete površinski piling s voćem, salicilnom ili mliječnom kiselinom niske koncentracije. Kada se primjenjuju, takva sredstva rastvaraju stanice epidermisa, oslobađaju kožu od sebuma i lučenja lojnih žlijezda. Kao rezultat, ten se poboljšava, manji nedostaci nestaju.

Srednji i duboki kiseli piling je kontrolirano kemijsko sagorijevanje sloja dermisa. Ovo je profesionalni traumatični postupak, uslijed kojeg se epiderma u potpunosti obnavlja. Da bi se postigao vidljiv efekt, potrebno je nekoliko dana, tijekom kojih lice zadržava tragove opekotina: ostaje crvenilo i peru se. Tada se ostaci epiderme ljušte, koža postaje ujednačena i glatka, boja joj se ujednačava. Postupak se preporučuje provoditi svakih šest mjeseci.

Postupak pilinga kiselinom

Mezoterapija

Ovaj postupak spada u injekcijske metode podmlađivanja lica nakon 40 godina. Sastoji se od uvođenja koktela hijaluronske kiseline, kolagena, vitamina i drugih aktivnih spojeva u duboke slojeve kože. Postignuti efekat:

 • uklanjanje dubokih bora, nabora i drugih izraženih nedostataka;
 • uklanjanje ljuštenja;
 • poboljšanje turgora.
Mezoterapija

Injekcije su prilično bolne, uzrokujući kratkotrajno oticanje, crvenilo i svrbež kože. Za trajni rezultat potreban je kurs od 2-4 injekcije. Nakon 6-12 mjeseci, tretman se ponavlja.

Biorevitalizacija

Drugi način zasićenja dermisa hijaluronom - spojem koji ubrzava mikrocirkulaciju, lokalne metaboličke procese i proizvodnju vlastitog kolagena. Ulazak supstance u ćelije kože omogućen je posebnim hladnim laserom ili ultra tankim iglama. Hijaluronski gel prodire do dubine od 1, 5–2 mm. Postupak je praktično bezbolan.

Biorevitalizacija

Kao rezultat, ten se ujednačava, staračke pjege, bore nestaju, koža se zaglađuje i zateže. Efekat traje do 3–6 mjeseci.

Bio-ojačanje

Takozvano podizanje ili ojačanje ligature je implantacija posebnih niti, trajnih ili upijajućih, sa ionima srebra, koncentratima mliječne kiseline i kolagena u kožu. Svrha: podizanje kontura lica, uklanjanje dvostruke brade, zaglađivanje vrećica ispod očiju.

Bio-ojačanje

Prerano je izvoditi postupke podmlađivanja lica kao što je bio ojačanje u dobi od 40 godina. Obično se njima pribjegava kasnije: nakon 50. godine života. Rezultat postupka traje do 4-6 godina.

Laserski lifting lica

Hardverski postupci podmlađivanja laserom smatraju se najefikasnijim za stimuliranje procesa obnove kože i uklanjanje znakova starenja. Među njima su:

 • frakcijska ablacija: spot tretman problematičnih područja;
 • lasersko obnavljanje lica: učinak zraka na površinske i duboke strukture dermisa uslijed čega se postiže zaglađivanje nepravilnosti, stimulira regeneracija;
 • fotopodmlađivanje: posvjetljivanje staračkih pjega, ubrzavanje sinteze kolagena pomoću impulsnog svjetlosnog fluksa.
Laserski lifting lica

Efekat je primjetan već nakon jedne sesije zračenja. Laserski postupci su najsigurniji, jer je tijekom njihove primjene isključen rizik od infekcije ili razvoja alergijske reakcije. Bol i crvenilo integriteta zadržavaju se 2-3 dana nakon sesije. Ponovljeni kurs je potreban za 1, 5–2 godine.

Plazmolifting

Tehnika ubrizgavanja podmlađivanja. Koristi se kao alternativa biorevitalizaciji ili mezoterapiji, s netolerancijom na hijaluronsku kiselinu. Vlastiti serum krvi koristi se kao pripravak. Za jedan postupak, od pacijenta se uzima od 30 do 100 ml. Nakon razdvajanja na frakcije, tečnost se ubrizgava u slojeve dermisa do dubine od 3 mm. Kao rezultat, dolazi do prirodnog ubrzanja sinteze kolagena, unutarćelijskog metabolizma. Koža je ujednačena, osvježena i hidratizirana.

Kompletni kurs uključuje od 1 do 5 procedura. Nakon seansi može doći do laganog oticanja lica, nakon 1-2 dana stanje kože se poboljšava. Učinak podmlađivanja traje do šest mjeseci.

Plazmolifting

Terapija ozonom

Još jedna tehnika podmlađivanja injekcija koja se zasniva na upotrebi koktela s kisikom. Kiseonik od tri volumena - ozon, stimulira protok limfe, rad kapilara, poboljšava stanično disanje i ubrzava regeneraciju. Rezultat je primjetan nakon prve sesije:

 • lice je zaglađeno, izgleda svježe i zdravo;
 • turgor kože se povećava;
 • krugovi i vrećice ispod očiju nestaju.
Sesija podmlađivanja kože lica

Postupak terapije ozonom može se izmjenjivati s podizanjem plazme ili biorevitalizacijom.

Podmlađujuća masaža

Svestrane vježbe zaglađivanja kože koje možete raditi kod kuće:

 1. Napuhnite obraze i pet minuta kotrljajte zrak s lijeva na desno i nazad. Pokret pomaže u jačanju mišića lica.
 2. Polako povucite usne prema unutra dok ih ne vidite i koža oko sebe nije istegnuta. Zadržite se u ovom položaju 30 sekundi, opustite se i ponovite vježbu. Na taj se način bore oko usta mogu izravnati.
Podmlađujuća masaža lica

Mišiće lica treba svakodnevno trenirati. Stvarnu kozmetičku masažu preporučuje stručnjak, inače postoji rizik od suprotnog učinka.