Podmlađivanje sa CO2 laserom

provođenje postupka frakcijskog laserskog podmlađivanja kože lica

Frakciona fototermoliza, lasersko podmlađivanje, frakciono podmlađivanje, CO2 - sve su to nazivi jednog efikasnog i ugodnog načina podmlađivanja danas.

Koje probleme rješava frakcijska tehnika?

 • uklanjanje bora oko očiju;
 • podizanje kože lica i vrata, dekoltea i ruku;
 • smanjenje labavosti kože;
 • uklanjanje ožiljaka i strija;
 • korekcija malih žila i staračkih pjega.

Šta je frakcijsko lasersko (ablativno) podmlađivanje kože, lica i tijela?

Frakcionalnost je podjela laserskog zraka na više mikro zraka. Odnosno, laser ne utječe na kožu čvrstim mrljama, već mrežom.

Zahvaljujući primjeni stupaca mikrokoagulacije na kožu, pokreće se mehanizam prirodne regeneracije tkiva stvaranjem novog kolagena, poboljšava se struktura kože i njezin izgled. Laserske mikro-zrake visokog intenziteta prodiru do dubine od 1 mm, osiguravajući visoku efikasnost postupaka.

Izuzetno je važno da postoje određena područja kože na koja laser ne djeluje. Netaknuto tkivo ostaje oko svake zone mikrotermičkog tretmana koja se intenzivno tretira ovim laserom. To je suština frakcijskog laserskog podmlađivanja kože. Ova metoda frakcijskog laserskog podmlađivanja omogućava da koža mnogo brže zaraste bez postoperativnog perioda, pacijent ne napušta aktivan život.

Laserski zrak podijeljen je na mnogo vrlo tankih zraka koji čine kožu mikrotermalnog tretmana (MLZ) u koži. Dubina i prečnik MLZ određuju se energijom laserskog zraka koju kontroliše lekar tokom postupka.

Tada nastaje MENO - mikroskopski epidermalni nekrotični ostaci koji se raseljavaju uslijed zarastanja okolnih tkiva.

Kako zacjeljivanje napreduje, obnovljena koža izgleda mnogo mlađe, njen turgor se povećava, površina kože postaje glađa, bore se zaglađuju, mikroreljef se zaglađuje, izgled ožiljaka i strija je značajno poboljšan.

Neablativno lasersko podmlađivanje

Sasvim je očito da je trenutno postignut određeni napredak u estetskoj kirurgiji, prvenstveno vezan za podmlađivanje kože pomoću laserskih tehnologija. Kvalificiranom primjenom i pravilnim odabirom parametara laserske zrake, ovaj način liječenja vrlo se dobro podnosi i smatra se mnogo učinkovitijim od konzervativnih i hirurških tehnika.

Jedan od najmodernijih i najsigurnijih laserskih sistema danas je laser. Korištenjem lasera možete proizvesti neablativno podmlađivanje kože lica. Neablativni postupak laserskog podmlađivanja kože oko očiju, lica, vrata i drugih područja pruža učinkovitu zaštitu dermisu različitim nivoima melanina, uključujući preplanulu kožu. To omogućava provođenje postupka tijekom cijele godine i za sve tipove kože.

Karakteristike neablativnog podmlađivanja

Nije potreban period rehabilitacije.

Postupak vam omogućava sužavanje pora, zaglađivanje bora, izoštravanje kontura lica i poboljšanje tena.

Trajanje sesije je do 30 minuta. Preporučeni kurs je 5-6 procedura.

Lasersko podmlađivanje jedna je od najnovijih tehnika za suočavanje sa starosnim promjenama na koži (bore, nabori, blijeđenje i starenje).

Postupak je praktički bezbolan i netraumatičan, a njegova je efikasnost usporediva s injekcijskim metodama podmlađivanja.

Energija laserskog pulsa stimulira sintezu mladog kolagena u dubokim slojevima dermisa, pružajući koži elastičnost, čvrstoću, glatkoću i svjež ten. Izglađivanje bora, lasersko uklanjanje krvnih žila na licu, hiperpigmentacija tokom tamnjenja, poboljšanje ujednačenosti tona kože, uklanjanje sunca i starosti. Laserski lifting prepoznat je kao alternativa plastičnoj kirurgiji i najbolja metoda podmlađivanja za osobe starije od 35 godina.

Prednosti laserskog podmlađivanja kože pomoću posebnog uređaja:

 • povećanje elastičnosti kože, smanjenje finih bora;
 • mogućnost dizanja u bilo koje doba godine na bilo kojoj koži (uključujući preplanulu);
 • mogućnost kombiniranja laserskog podmlađivanja sa postupcima ubrizgavanja: mezoterapija, konturna plastika i uvođenje botulinum toksina;
 • nema rizika od infekcije;
 • nema potrebe za dugotrajnom rehabilitacijom nakon zahvata.

Indikacije za lasersko podmlađivanje

 • fotostarenje kože;
 • neujednačen ten;
 • smanjen tonus kože;
 • gravitaciona ptoza;
 • manifestacija vaskularne mreže;
 • pigmentacija kože.

Lasersko podmlađivanje zaista je učinkovita moderna tehnika na putu do ljepote i mladosti.