Podmlađivanje sa CO2 laserom

проведение процедуры фракционного лазерного омоложения кожи лица

Frakcijska fototermoliza, lasersko podmlađivanje, frakcijsko podmlađivanje, CO2 - sve su to nazivi jednog djelotvornog i ugodnog načina podmlađivanja danas.

Koje probleme rješava frakcijska tehnika?

 • uklanjanje bora oko očiju;
 • zatezanje kože lica, vrata, dekoltea i ruku;
 • smanjenje labavosti kože;
 • uklanjanje ožiljaka i strija;
 • korekcija malih krvnih žila i staračkih pjega.

Što je frakcijsko lasersko (ablativno) podmlađivanje kože, lica i tijela?

Frakcionalnost je podjela laserskog snopa na više mikro-zraka. Odnosno, laser ne utječe na kožu čvrstim mrljama, već svojevrsnom mrežicom.

Primjenom stupaca mikrokoagulacije na kožu pokreće se mehanizam prirodne regeneracije tkiva stvaranjem novog kolagena, poboljšava strukturu kože i njezin izgled. Laserske mikro-zrake visokog intenziteta prodiru do dubine od 1 mm, osiguravajući visoku efikasnost postupaka.

Izuzetno je važno da postoje određena područja kože na koja laser ne utječe. Oko svake zone mikrotermičkog tretmana nalazi se netaknuto tkivo koje se intenzivno tretira ovim laserom. To je suština frakcijskog laserskog podmlađivanja kože. Ova metoda frakcijskog laserskog podmlađivanja omogućava puno brže zacjeljivanje kože bez postoperativnog perioda, pacijent ne napušta aktivan život.

Laserski zrak podijeljen je u mnogo vrlo tankih zraka koji čine mikrotermalne zone tretmana (MLZ) u koži. Dubina i prečnik MLZ određuju se energijom laserskog zraka koju kontroliše lekar tokom postupka.

Tada nastaju MENO - mikroskopski epidermalni nekrotični ostaci koji se raseljavaju uslijed zarastanja okolnih tkiva.

Kako koža zarasta, obnovljena koža izgleda mnogo mlađe, njen turgor se povećava, površina kože postaje glađa, bore se zaglađuju, mikroreljef se zaglađuje, pojava ožiljaka i strija je značajno poboljšana.

Neablativno podmlađivanje laserom

Jasno je da je sada postignut određeni napredak u estetskoj hirurgiji, prvenstveno vezan za podmlađivanje kože laserskom tehnologijom. Kvalificiranom primjenom i pravilnim odabirom parametara laserskog zraka, ovaj način liječenja vrlo se dobro podnosi i smatra se mnogo učinkovitijim od konzervativnih i hirurških tehnika.

Jedan od najmodernijih i najsigurnijih laserskih sistema danas je laser. Laser se može koristiti za neablativno podmlađivanje kože lica. Neablativni postupak laserskog podmlađivanja kože oko očiju, lica, vrata i drugih područja pruža učinkovitu zaštitu dermisu različitim nivoima melanina, uključujući preplanulu kožu. To omogućava provođenje postupka tijekom cijele godine i za sve tipove kože.

Značajke neablativnog podmlađivanja

Nije potreban period rehabilitacije.

Postupak vam omogućava sužavanje pora, zaglađivanje bora, izoštravanje kontura lica i poboljšanje tena.

Trajanje sesije - do 30 minuta. Preporučeni kurs je 5-6 procedura.

Lasersko podmlađivanje jedna je od najnovijih tehnika za suočavanje sa starosnim promjenama na koži (bore, nabori, blijeđenje i starenje).

Postupak je praktički bezbolan i netraumatičan, a njegova je efikasnost usporediva s injekcijskim metodama podmlađivanja.

Energija laserskog pulsa stimulira sintezu mladog kolagena u dubokim slojevima dermisa, pružajući koži elastičnost, čvrstoću, glatkoću i svjež ten. Izglađivanje bora, lasersko uklanjanje krvnih žila na licu, hiperpigmentacija tokom tamnjenja, poboljšanje ujednačenosti tona kože, uklanjanje sunca i starosti. Laserski lifting prepoznat je kao alternativa plastičnoj kirurgiji i najbolja metoda podmlađivanja za osobe starije od 35 godina.

Prednosti laserskog podmlađivanja kože pomoću posebnog uređaja:

 • povećanje elastičnosti kože, smanjenje finih bora;
 • mogućnost podizanja u bilo koje doba godine na bilo kojoj koži (uključujući preplanulu);
 • mogućnost kombiniranja laserskog podmlađivanja s postupcima ubrizgavanja: mezoterapijom, konturnom plastikom i uvođenjem botulinum toksina;
 • nema rizika od zaraze;
 • nema potrebe za dugotrajnom rehabilitacijom nakon zahvata.

Indikacije za lasersko podmlađivanje

 • starenje kože;
 • neujednačen ten;
 • smanjen tonus kože;
 • gravitaciona ptoza;
 • manifestacija vaskularne mreže;
 • pigmentacija kože.

Lasersko podmlađivanje zaista je učinkovita moderna tehnika na putu do ljepote i mladosti.

11.02.2021