Adapalene bore - pravila za korištenje, kontraindikacija, i mišljenje cosmetologists

Adapalene je aktivni komponentu u sastav lijekove iz akne. Ali ispostavilo se da je to se može koristiti samo za svojoj svrsi. Cosmetologists dodijeliti adapalene pacijenata sa kožu problema, zapazio neobičan "nuspojava". Droga djeluje kao exfoliation i pomaže da glatko bore! To je, to može biti upotrebljeno riješiti probleme starenja kožu.

Adapalen od bore

Dok stručnjaci upozoriti da to treba tretirati droge sa oprezom. Zloupotrebu moćan supstanca može da izazove ozbiljna iritacija i druge neprijatno posljedice.

Opis lijek

Adapalene je u obliku pripreme za vanjski koristiti krema i gel. Pored glavna komponenta ove proizvoda sadrži broj od excipients. To uključuje:

 • propylene glikol;
 • sodijum hidroksid;
 • karbomer;
 • edetate disodium;
 • methylparaben;
 • Phenoxyethanol;
 • poloxamer 188;
 • vode.

Droge na osnovu adapalene predstavljaju tvar od bele boje, što je proizvedeno u malom cijevi (30 ili 15 g). Koncentracija je aktivna supstanca u gelove i kreme, i 0.1 %. Postoje lijekovi i visokog sadržaja glavna komponenta je 0.3%. Ali imamo tako gelove nisu na prodaju.

U čisto formi, adapalene izgleda kao da svjetlost u prahu. Ova sintetička supstanca je analogni od retinoic kiseline i ima izrazite anti-zapaljive efekat. Nakon kontakt sa kožu, brzo otvara pore i eliminiše infekcija.

Farmaceutsko akciju

Adapalene ne samo smanjuje upalu. Djeluje na većem nivou, modulating dvije veoma važan proces. Govorimo o keratinization i razlikovanje od ćelije. Keratinization je iskaz u koža od keratin i debeo. I te tvari je poznat biti od presudne važnosti za održavanje elastičnost i snagu tkiva.

Ispravan razlikovanje od ćelije - nužno stanje za uspješno regeneraciju kože. Lokalne koristiti adapalene koristan za ovaj proces i sprečava formiranje mikro-comedones.

Kao što smo rekli, adapalene je analogni vitamina A. Ali mehanizam za svoje akcije ima svoje karakteristike. Tvar radi sa retinoic kiseline receptivnih, ne komunicira sa svojim obavezujući proteine. Zbog ovog selektivno vezu, adapalene sprečava privrženost od keratinocytes sa korijen i koža brže ažurirani. Ali iritaciju u ovom slučaju, kao pravilo, ne ustajte.

Ima Vitamina

Važno je da znam! Adapalene privremeno smanjuje zaštitne kapacitet za kožu, a to je postao osetljiv na UV svjetla!

Koji pokazuje na drogu?

Kreme sadrže adapalene smanjiti zapaljenje i spriječiti začepljen pore. Koža je tako visoko osušila, to može biti od koristi samo kada akne. To je problem, i jedini je medicinski indikacije za korištenje adapalene.

Protiv starenja efekat supstancu nije dokazano, tako da odluči za sebe, je da iskoristi ga da se bori protiv bora ili ne. Mnoge žene razgovarati pozitivno o krema, pa možeš probati. Glavna stvar – da pratim pravila prijavu od droge i uzeti u obzir karakteristike kožu.

Kontraindikacija

Od koristi droge bi trebao biti prekinuto u ovakvim slučajevima:

 • trudnoća (u bilo koje vrijeme);
 • za dojenje period;
 • oštećenje na koži, čak i manji (pukotine, rana, ogrebotina);
 • izrasline na kožu;
 • netolerancija odvojenih komponente kremu.

Gore su apsolutno kontraindikacija. Pored toga, postoji bolesti u kojoj da koristim drogu, ali samo nakon konsultacije sa tvojim doktorom. Kao prvo, mi govorimo o problemima dermatološku priroda – ekcem, seboreu, dermatitis.

Budi pažljiv! Upotreba radila sam masti i gelove sa adapalene bi moglo pokrenuti neprijatnih nuspojava. Ako si mislila da svrbež i gori, i koža je crvene točke, tako da ti to ne odgovara. Pa ne rizik tvoje zdravlje i ne koristite droge opet.

Karakteristike koristiti

Droga se može koristiti na različite načine. Način primjene će zavisiti od problem koji treba riješiti. Da se otarasim akne, to nije potrebno da se ponašaju prema celo lice. To je dovoljno da se prijavim krema samo na problem područja.

Ako odlučiš da izvršavam proceduru podmlađivanje ti moraš da se ponašaš tako:

 1. pažljivo pere kožu bez sapun;
 2. suho lice sa mekanim peškir;
 3. prijaviti tanak sloj proizvod,
 4. sačekaj par sati;
 5. tvar isperi sa tople vode.

Dva dana kasnije adapalena je tretirao koža će početi da oguliti. U ovom periodu, neophodno je da se koristi lečenje radila sam masti. Da ukloni čestice, ne ruke!

Od krema povećava osjetljivost na ultraljubičastom svijetlu za nekoliko dana, to je preporučljivo, da izgleda na sunce. Pored toga, važno je da eliminišemo tonskom kozmetike i koža alkohol na osnovu.

Jedan tretman postići vidljiv rezultate neće biti dovoljno. Potrebno je da sprovedemo 2-3 seansama sa frekvenciju od jednom mjesečno.

Adapalen

Kako gel?

Da shvatam da je terapeutski učinak adapalene obično potrebno najmanje dva tjedna. I jak poboljšanje dolazi oko 2 mjeseca. Tijelo iz kože je aktivna supstanca je praktično ne apsorbirani. Test krvi dozvoljava da utvrdimo samo u tragove. Stoga, rizik od nuspojava je najmanje.

Kada je droga je bio testiran na pacova, to je našao da je to može da izazove rak. Životinje ko je uzeo alat unutra, razvila tumor na nadbubrežnoj žlijezde i štitnjače. Ali to je, verovatno je povezan sa velikim količinama adapalene (svoju dozu je nekoliko puta više od maksimalnu dozvoljeno iznos za osoba). S obzirom na vanjske koristiti, u ovom slučaju, predoziranje je malo vjerojatno. Stoga, kancerogene efekte ne bi trebalo da se plašiš.

Adapalene i ostale droge

Tokom adapalene treba da pazi da je koristis drugo medicinske znači. Neki od njih tretman gel je u kombinaciji pa (antibiotike, benzoyl peroksid, Clindamycin).

Ali lijekove to suhu kožu, u isto vrijeme adapalene da se prijavim visoko nepoželjna. Također je nemoguće da se spojiti sa drogom salicylic kiselinu, sumpor i resorcinol.

Da smanjimo šanse da iritacija tokom terapije adapalene poželjno je da odustane od duhova, abrazivnog ili je na lekovima Sapunice, supstance sadrže etanol.

Podudarnosti

Medicinskih stručnjaka ne potvrdi djelotvornost gel protiv bora. Prema dermatolozi, droga se može koristiti samo za namjenjena za liječenje akne.

Podudarnosti od droge su proizvodi sadrže isotretinoin. Najpopularnije ove mast. Pored aktivna supstanca sadrži dodatne komponente:

 • emulsion vosak;
 • glicerin;
 • dibunol;
 • mineralna ulje;
 • etil alkohol;
 • butiloksianizol;
 • vode.
Mast

U mast je keratolytic, dermato-zaštitna, anti-seborrheic akciju, i oslobađa upalu. U stvari, ova droga je koncentrirana vitamina, koja promoviše terminal razlikovanje od ćelije. Upotreba mast smanjuje sebum, i lice je oslobođen od mjesta infekciju.

Hvala, da te osobine mast daje dobar efekat u liječenju raznih vrsta akne i pomaže sa dermatitis oko usta i manifestacija od seboreu.

Ima i drugih droga sa sličnim akciju. Ako odlučiš koristiti jednu od ovih alat da bi pokrenuti, ne zaboravi sigurnosne mjere opreza. U početku, droga namijenjen u potpunosti za druge poslove – tretman akne. Dakle, čitao uputstva pažljivo i pobrini se da čitam listu kontraindikacija. Dok nade mjesto na adapalene nije vredno toga. Mogao bi da pomogne da malo kad blagi bore. I kada godina vezane za promjene otišao predaleko, jedini način – specijalni kozmetike i profesionalni tretmani u salonima.